Drakenbloedboom :
Onze wandeling start in La Geria, en meer bepaald aan de parking waar een 'Drakenbloedboom' (Dracaena draco) staat.
Het is een plant die van nature voorkomt op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira.
De plant is vrijwel niet meer in het wild te vinden. De tot 12 m hoge plant wordt gekarakteriseerd door één of meerdere stammen met een relatief dichte, parapluvormige kroon met dikke bladeren.
Als de bast wordt ingesneden, of de bladeren worden gekneusd, scheidt de plant een roodachtige hars uit, dat bekend staat als drakenbloed. De Romeinen en de middeleeuwse alchemisten gebruikten het drakenbloed ; men geloofde dat het bloed was van Europese draken.
Hieronder geef ik nog eens een kaart van het eiland weer, kwestie van ons een beetje te oriënteren...
Vandaag bewandelen we, vanuit La Geria, de Montana Guarilama, één van de hoogste vulkanen van het eiland (603m). 
De uitzichten worden gedomineerd door de Montanas del Fuego (in het noordwesten), Lanzarote's vuurbergen (eruptieve fase van 1730 tot 1736). Het uitzicht op wilde kraters en uitgebreide lavastromen strekt zich uit over bijna 180° van de top.
Montana de Guardilama is ouder den de Montanas del Fuego door verschillende Millenia. Tijdens de 2e eruptieve fase van het eiland, die plaats vond tussen 3.000 en 5.000 jaar geleden, werd het centrum van Lanzarote gevormd. Vulkanen barstten uit langs 2 grote breuklijnen.
Bron : Zuiderhuis
Lanzarote staat bekend vanwege haar uitstekende wijnen.
Hier vind je geen Chardonny, Merlot, Sauvignon Blanc of Pinot Gris, maar Malvasia druif.
De Malsavia-druif wordt geteeld in het wijngebied van La Geria.
Dat gebeurt op een vrij bijzondere manier :
Men maakt kuilen die gevuld zijn met 'picon'. Dit zijn kleine lavasteentjes die de eigenschap hebben goed vocht te kunnen vasthouden. Ze zouden zelfs wat vocht uit de lucht onttrekken, waardoor het gemakkelijk wordt om wijndruiven in het vrij droge Lanzarote te verbouwen.
Van op de top krijgen we een prachtig en uniek landschap te zien.
Met dank aan een eenzame Engelsman voor het nemen van de groepsfoto
De wijnranken bevinden zich in het midden van de kuil, die deels afgeschermd wordt door een halve cirkel van grotere lavastenen.
Hierdoor worden de planten en vruchten beschermd tegen de soms zeer felle passaatwinden die over het eiland waaien.
Deze halve kommen zorgen voor een uniek landschap. 
Het is daarvoor al meerdere keren bekroond, en in het unieke landschap van wijngebied La Geria is zelfs een beschermd natuurgebied.
Jaarlijks bezoeken ongeveer tweehonderdduizend mensen de bodega's in het wijngebied. Daar kun je kennis maken met de wijnen die ze produceren, de wijnen proeven, en ze natuurlijk ook kopen.
Bron : allesoverlanzarote.nl
Sorry, maar hebben nu één maal een zwak voor boxers...
Paradijsbloem gespot.
We sluiten ons wandelverhaal La Geria af met een ferme tros druiven - ook al lijkt dit niet de periode te zijn om druiven te oogsten...
LagOmar is één van Lanzarote's meest spectaculaire bouwwerken. Het huis, gelegen in het dorp Nazaret, is tegen een klif gebouwd, waardoor het er tegen lijkt te hangen.
Het spierwitte huis bestaat uit verschillende lagen, en omvat prachtige tuinen doorweeft met grotten, tunnels en geheime doorgangen.
Het huis werd gebouwd in de jaren '70 door de Engelse ontwikkelaar San Benady die hierbij werd geholpen door Jesus Rafael Soto (werkte nauw samen met César Manrique) die het eigenlijke ontwerp van het huis aanbracht. Het doel van het bouwwerk was om een sfeer op te roepen als in de Arabische sprookjes van 1001 nachten.
Terwijl in 1972 het huis nog steeds in aanbouw was, waren een aantal filmsterren op Lanzarote aanwezig voor de verfilming van 'The mysterious Isle', een Spaanse productie geregisseerd door Juan Antonio Bardem. Omar Sharif speelde in de film de rol van kapitein Nemo. Tijdens het filmen bezocht Omar Sharif het huis, en was er zo van onder de indruk dat hij het kocht.
Sharif was slechts korte tijd eigenaar van het huis, daar hij het enkele dagen later vergokte tijdens een spelletje bridge, aan niemand minder dan ontwikkelaar Sam Benady.
Sam Benady bleek Europees Bridge-kampioen te zijn.
Bron : https://cindyreist.be/lagomar
Onderstaande foto van de gebeurtenis is te vinden in het tentoongestelde huis (in het midden César Manrique, links van hem Jesus Soto, uiterst rechts Omar Sharif)
Prachtig uitzicht vanuit deze unieke lokatie.

Mogelijks ook geïnteresseerd in :

Terug naar boven