Na ons korte bezoek aan Saint-Malo - hadden er enkel een stop voor avondeten, overnachting en ontbijt - zetten we koers naar Paimpol.
In Saint-Brieuc hebben we een tussenstop aan de Quai Armez.

In Le Légué (behoort tot grondgebied Saint-Brieuc) langs de Quai Armez, zien we deze gemoedelijke haven ; het is er heel rustig ; het enige café dat lijkt open te zijn ligt aan de overkant ;
Via een beweegbare loopbrug voor voetgangers, geraken we aan de overkant ; op onderstaande foto's zien we respectievelijk de inham die toegang geeft tot 'Réserve Naturelle de la Baie de Saint-Brieux', ...
... en aan de andere zijde hebben we zicht op de grote brug die we straks over moeten om richting Paimpol te rijden (N12).
Nog even een stilleven, vooraleer opnieuw de auto in te stappen.
Paimpol : een mekka voor de visserij en de landbouw in de Côtes d'Armor.
Het mooie kleine Bretoense stadje, ooit een schiereiland, wordt gekenmerkt door zijn maritiem verleden, beginnend met kabeljauwvisserij naar Newfoundland en IJsland.
Tegenwoordig is het een oester die zijn glorie doet : de beroemde Paimpolaise. En we hebben ze met smaak verorberd, met zicht op het toeristische haventje !

De Pointe de Guilben is een natuurgebied rond Paimpol.
Het is een site met uitzonderlijk erfgoed.
Het douane-voetpad (GR34) dat grenst aan de kust richting Ploubazlanec loopt langs Pointe de Guilben.
Via een lange tong van land en rotsen die in de richting van de open zee schieten, onthult de Pointe de Guilben bij eb enorme uitgestrekte zandvlaktes die tot aan de Pointe de Plouézec gaan.
L'île Blanche devant la pointe de Guilben
De site is vooral opmerkelijk vanwege zijn geologie. Het punt is volledig samengesteld uit kussen-lavas vulkanische rotsen, gemakkelijk waarneembaar op de rotsachtige kust evenals in de klif.
Een zicht op de ingang van de ingang van de haven van Paimpol à Guilben
Back to Top